Anunturi

                        Anunț public - Combaterea buruienii ambrozia

Primărie comunei Smârdan, județul Galați informează cetățenii cu privire la  prevederile Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii Ambrozia, potrivit cărora proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, denumită științific  “Ambrosia artemisiifolia”, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației adventive invazive și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane.

În vederea distrugerii  buruienii ambrozia și al prevenirii răspândirii acesteia, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole vor desfășura periodic, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv până la data de 30 iunie a fiecărui an, lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice. Măsurile se mențin până la sfârșitul perioadei de vegetație a buruienii ambrozia.

AMBROZIA (Ambrosia artemisiifolia) este o buruiană aparent inofensivă, dar care le poate cauza probleme serioase de sănătate persoanelor alergice. Denumită popular în România, în funcție de zonă, Floarea pustei sau Iarba se pârloagă, ambrozia apare mai ales vara.

Pentru informații suplimentare accesați linkul http://www.madr.ro/docs/minister/Ambrozia-prezentare-combatere.pdf

În atenția crescătorilor de albine

         Primăria comunei Smârdan vă informează că în perioada 21.06.2019 – 22.06.2019 se va desfășura pe întreg teritoriul comunei Smârdan (satele Smârdan, Mihail Kogălniceanu și Cișmele) un proces de dezinsecție împotriva țânțarilor și altor insecte, cu Superkiller 25 e.c. și K-othtire profi E.C. 250.

Primar

Stroea Costică

 

ANUNŢ

IN PERIOADA 15 IANUARIE -- 31 IANUARIE 2018. IN COMUNA SMIROAN CU SATELE COMPONENTE VOR ÎNCEPE LUCRĂRILE DE CADASTRU SISTEMATIC SI INTABULARE PENTRU TERENURILE AFLATE IN EXTRAVILANUL COMUNEI SMIRDAN (ARABIL, VIE SI ALTE CATEGORII) LUCRĂRI CE SE VOR REALIZA GRATUIT. IN CONCLUZIE TOTI DEŢINĂTORII DE TRENURI EXTRAVILANE .PROPRIETARI SAU MOŞTENITORI SINT INVITATI LA SEDIUL PRIMĂRIEI COMUNEI SMIRDAN IN PERIOADA MAI SUS ARATATA CU TOATE DOCUMENTELE LEGATE DE TERENURI EXTRAVILANE SI ANUME:

- CARTE DE IDENTITATE SAU Bl

- TITLURI DE PROPRIETATE TERENURI ACTE DE VINZARE-CUMPARARE TERENURI

- CERTIFICATE DE DECES PROPRIETAR SAU MOŞTENITOR

- CERTIFICATE DE NAŞTERE PROPRIETARI SAU MOŞTENITORI CE AU LEGĂTURĂ CU TERENURILE

- ALTE DOCUMENTE CE AU LEGĂTURĂ CU TERENURILE EXTRAVILANE

PROPRIETARII SAU MOŞTENITORII CARE NU SE VOR PREZENTA IN ACEASTA PERIOADA CU DOCUMENTELE SOLICITATE NU VOR BENEFICIA DE GRATUITATEA LUCRĂRII DE CADASTRU, INTABULAREA SI ÎNSCRIEREA IN CARTEA FUNCIARA A TERENURILOR

PRIMAR

STROEA COSTICA

Weather

Galati °C
  25.09.2021 Ferienhaus Ostsee